05.09.2015

Takk for besøket Aud!

Staselige bjørnemosekoster! Tidligere denne uka hadde jeg besøk av Aud. Hun skulle lære meg å lage bakste- og peiskoster av bjørnemosen som jeg sanker i skogen. Lang bjørnemose må det være.

Etter å ha renset bjørnemosen i timesvis, lagt toppene i samme høyde og delt den i tre store bunter, kunne bindingen av kosten skje. Aud liker å bruke tynne, vevde bomullsbånd som er litt julete til sammenbindingen.


De tre buntene blir flettet sammen med båndet etter en intrikat metode som jeg var veldig interessert i å lære. For vitsen er at kosten og skaftet spesielt blir fast og fint. Da er de faktisk brukbare som koster.

Stramt skal det være! Men etter et par ukers tørking må de etterstrammes ytterligere. Busta kan med fordel dyppes i vann en gang i blant for å holde kosten frodig og dekorativ lenge.

Aud er fornøyd med sine koster og det har hun grunn til. For maken til flotte bjørnemosekoster skal du lete lenge etter! Aud Gulliksen er en nevenyttig dame med variert håndverkserfaring. Neste helg er hun å treffe på Dyrskun i Seljord sammen med mange andre håndverkere, eller du kan ringe henne på 92638418, så kanskje du kan få bestilt deg en flott mosekost.

Ha kreative høstdager du også!kar-rudi@online.no

6 kommentarer:

 1. Så utrolig fine de kostene var!!! Så genialt! Å, så dekorativ, med den flettingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg synes de var så flotte at jeg ville vise fram hva Aud kunne få til med mosen min. Ha en fin helg!

   Slett
 2. Så kjekt å se fremgangsmåten her. Jeg prøvde med også på dette engang, men den ble kun hengende til pynt og egentlig ikke brukt til kost. Tror jeg må prøve igjen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøv igjen og se om du kan bruke dem til noe! Ha fine høstdager! Kari

   Slett
 3. Trur eg må på mosejakt :-)
  Yngstemann som går på TOMB vg var på Dyrskun i Seljord i går.
  Men var nok ikkje mosekostar han såg på, gjekk vel mest i traktor kan eg tenkje meg ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå er det tiden for å høste naturmaterialene som en skal bruke ut over vinteren. Så hyggelig med jordnær sønn, forresten! Ha fine høstdager!

   Slett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!