18.07.2015

Lavendeldrømmer....

Lavendelen blomstrer i en åker på Sørlandet akkurat nå, og denne uka fikk jeg muligheten til å bli kjent med disse flotte små blomstene. Kirsten fra Veslekollen Bruk har høstet og sendt meg hele 11 små kasser.

Og det har det blitt mange velduftende kranser av. Og flere skal det bli nå i helga. På atelieret lukter det fantastisk godt, og de som kommer på besøk i helga, vil oppleve lavendeldrømmer fra fordums tider.

Jeg har også bundet opp noen små velduftende buketter i 70-talls stil. Enkel nostalgisk pynt med godlukt så det holder. Hvem vil ikke ha gleden av å ha en slik på badet?

Jeg fikk rådet om å spre blomstene på et tørt sted utover på lakener, så tar jeg og renser litt av gangen mens jeg vikler kranser. Og bare for å si det slik. Elleve kasser er masse, og jeg må jobbe raskt og lenge så blomstene ikke taper seg.

Jeg vikler kransene på tvunnet ståltråd, og de blir fra tyve til tretti cm store. Hver tynne stilk legges på sin rette plass, og jeg vikler stramt, slik at den skal bli fast og fin også når den tørker og krymper litt.
Denne lavendelen er engelsk lavendel som har en dyp blå-lilla lekker farge som mine amatørfotografier ikke helt klarer å formidle. Takk til Kirsten for så raust å dele sine duftende sommergleder med meg! Jeg skulle gjerne ha vært med deg på Bondens marked en gang.

Ha en fin sommerhelg alle sammen!kar-rudi@online.no

9 kommentarer:

 1. Smukke kranse og sikke en skøn overflod af lavendel! Jeg har ikke haft held med at få lavendel til at trives her, men kanske jeg skal forsøge igen, for de er godt nok fine!

  SvarSlett
 2. Nydelig! Helt skjønt alt du lager, men disse var spesielt fine!
  Ønsker deg en god helg!

  Inger G.

  SvarSlett
 3. Så fantastisk Kari! De var utrolig fine, både lavendelen og kransene!

  SvarSlett
 4. De var helt nydelige! Utrolig vakre kranser og buketter! Så lekkert med de lilla sløyfene på bukettene :)

  SvarSlett
 5. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer! Synes dette er veldig morsomt selv. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 6. Oi, så heldig. Tenk å ha så mye Lavendel. Flotte kranser og koselig med de små bukettene med sløyfe på.

  SvarSlett
 7. wOW... så flott! jeg har også mye lavendel, den selvsår seg i hagen. Om litt blomstrer den... takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
 8. De lavendelkransene er kanonflotte :-) Ha en super sommerhelg du også!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!