29.05.2013

Min limegrønne naturhage.

Jeg bare elsker denne årstida nå dar alt som spirer og gror rundt meg er sterkt limegrønt.
 
Og så er det så fine former. Disse bregnene er som de akantusrankene som dekorerer templer i sydlige strøk. Det er et ugras det også.

Min hage er ikke en hage i den vanlige betydningen av ordet. De fleste ville kalt det for et villniss. Men det er litt arbeid med min naturhage også. Jeg plukker iherdig vekk det jeg ikke vil ha her, så får de vekstene som jeg setter ekstra pris på bedre vilkår for å breie seg mer. Og jeg henter av og til planter i skogen rundt og ser om de liker seg her hos meg.

Bjørk og gran trenger jeg ikke plante, de fleste luker jeg vekk som små eller hogger dem til ved når de blir svære. Det må jo være litt orden i vilnisset også, skal jeg kunne kalle det en naturhage.

Her er det flere enn meg som nyter det vårfriske grønne. Gauksyre, granskudd, bjørkeblader og engsyre tar jeg ofre en smakebit av. For mange år siden plantet jeg og sådde mye forskjellig, men jeg tok tidlig et valg. Å spille på lag med klimaet og bare være veldig fornøyd når rådyr og hare stikker innom vår glenne i skogen. Det ble et godt og avslappende valg for oss. Noen krydderurter og blomstrende busker har jeg rundt her, men det meste er stedegent og klarer seg uten mye stell.

For å oppleve mer vår, sommer og uteliv her midt inne i skogen, har jeg flyttet arbeidsbordet ut. Jeg vil nyte naturens herlige hage mellom regnskurene disse få varme ukene i året.


Dere nyter vel disse limegrønne vår- og forsommerdagene dere også?


kar-rudi@online.no

4 kommentarer:

 1. Du har en vakker hage av naturens egene vekster, æ elsker de bregnene.

  Fine bilder.

  Ha en fortsatt fin mai.

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Fantastiske farger på denne tiden. Hadde besøk av ei venninne forleden og hun kunne fortelle at grønnfargen på østlandet er mye gulere enn grønnfargen på vestlandet. Hun driver mye med farger så hun burde vite. Sånt er jo fascinerende:)

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer fra dere alle! Klem fra Kari!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!