05.05.2013

Har vi Norges Drømmehytte?

Ja for meg helt personlig har vi så absolutt det!  Må bare skrive litt om hytta på bloggen her for å fortelle om at nå er Fjellhytta vår i Folldal med i finalen om Norges Drømmehytte 2013 i idemagasinet Hytteliv. Og det var jo en hyggelig overraskelse å bli tatt ut!

Jeg tror kanskje hytta er plukket ut fordi den er stedstilpasset i materialbruk og mer hvisker enn roper i fjellet, og at den flotte utsikten kan nytes av alle fordi den er tilrettelagt for handikappede. For å få til det, må en tenke litt annerledes, og kanskje det var det de likte?

Vanskelig å vinne i en så hard konkurranse, men det er hyggelig å være med. Se hyttene, de fine omtalene og stem gjerne på Fjellhytta i Folldal HER.

Viser stolt fram hytta for anledningen. For den er min største "dekorasjon" noen sinne!

Vi bygde drømmehytta på et sted som nærmest er Norges største og flotteste turisthemmelighet, i Folldal. Stedet ligger i enden av Nasjonal Turistvei Rondane. Hytta ligger i et lite hyttefelt med romslige tomter. Her har vi det luftig, med Rondane midt i fleisen, så en kan miste pusten. Fra sofaen ser vi 8 av de 10 toppene i Rondane som er over 2000 m.o.h. Og her er det lav og materialer til dekorasjoner kan dere tro! På hytta finner jeg inspirasjon til dekorasjonene mine.

Når en bygger hytte på snaufjellet, er den godt eksponert. Derfor har vi forsøkt å bygge den så den går fint inn i terrenget med en snill bygningskropp som ikke er brautende. Fjellhytta sto ferdig til bruk i 2007, og er stedstilpasset i både material- og fargevalg. Arkitektonisk har hytta elementer fra både gammel og ny byggeskikk, en blanding som vi allikevel synes falt heldig ut og er godt fornøyd med.

Innredningen er naturinspirert i materialvalg og fargebruk. Interiør handler for meg om å skape gode stemninger, praktiske løsninger og en avslappet atmosfære. Og vi ville ha mye av den praktfulle naturen inn, også når det gjelder fargevalg. I nye bygg er det viktig å bruke noe gammelt også, så atmosfæren ikke blir steril. Hytteinteriøret består av mye bruktkjøpt og spesiallagde løsninger. Hyggelig enkelhet var et begrep vi hadde som arbeidstittel. Gjennomført, flott og ujålete sier gjestene at resultatet ble.

Hytta vår er ikke fasjonabel eller superflott, men en fin helårshytte for naturglade mennesker i alle aldre. Vil du lese mer om Fjellhytta i Rondane, om peiser, maling, hyttekos og tilrettelegging for handikappede, så ta en titt på min interiør- og hytteblogg: http://fjellhytta.blogspot.no .
 
Takk til alle som har stemt på Fjellhytta i Folldal!

 Ha en fin søndag!
 
Hilsen Kari
kar-rudi@online.no


3 kommentarer:

 1. Åh, så vackert den ligger där, er drömhytta!
  Och vilken härlig utsikt :O)
  UNDERBAR!
  Självklart röstar jag på din hytta!!
  Mvh Vivan

  SvarSlett
 2. Har stemt på hytta di jeg. Lykke til :)

  SvarSlett
 3. Kjempefin hytte, jeg har stemt på den.
  Ha en fin uke.
  Klem Laila

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!