22.12.2011

Å bake seg en iskrans.

Vi ser ofte bilder av fantastiske isskulpturer som er de rene kunstverk. Men alle kan lage noe flott med frosset vann. Å bake seg en iskrans er noe alle kan klare, og det blir vellykket hver gang.

Det du trenger er kakeform med hull i midten, vann, sløyfebånd og noe å pynte kransen med. Her har jeg noen kvister med røde bær og halvvisne amaryllis.

Kok gjerne vannet, og avkjøl det først. Da blir isen klarere fordi luftboblene forsvinner. Legg pynten ned i formen og sett den til frysing på trappa eller i fryseren. Etter at kransen er gjennomfrosset, skyller du formen en kort stund under varmt vann, da løsner den lett.

Her har jeg bundet på en rød sløyfe og hengt kransen opp. Kransen lever sitt liv med frosne bær og amaryllisblader til været blir mildt. Og det tar vel en stund til det blir varmegrader her på Finnskogen. Andre kranser, hjerter og stjerner av is ser du i menylinjen under DIY.

Lykke til med en kransebaking i siste liten!



kar-rudi@online.no

5 kommentarer:

  1. Så fin den ble å så heldig du er som har det kaldt nok rundt deg til å lage disse til å pynte ute med :)
    Her på vestlandet stiger temperaturen og nedbør i form av regn er et faktum :(

    Får bare håpe at fuglematen jeg har laget og hengt ut til de små pippene ikke regner bort :))

    Riktig GOD JUL til deg !!

    Klem Heidi

    SvarSlett
  2. Nydelig iskrans. Den røde, gjennomsiktige sløyfen ble prikken over i´en.

    Riktig god jul til deg!

    SvarSlett
  3. Men, vad fint. Du är ju kransmakerskan nr.1. Du gör så måcnga fina kransar. :)
    En riktigt fin julhelg önskar jag dig
    Kram

    SvarSlett
  4. Hei! Vil ønske deg og dine en fortsatt god jul !!! Moro med iskrans - jeg pleier å lage islykter men nå har alle smeltet!!! Hilsen Anne Marit

    SvarSlett
  5. Iskransen smeltet ned i regnværet i romjulen, men den holdt seg i alle fall noen dager. Fin, fin jul til dere!

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!