20.12.2011

Nissespetakkel på Røros

Det er ikke noe som får meg mer i julestemning enn akvarellene og maleriene til Kjell E. Midthun. Kunsteneren har gledet mange med sine nissepostkort gjennom mange år. I tillegg har han utstillinger av sine orginalbilder over hele landet. Dette er tredje året jeg viser fram min nisseforelskelse på bloggen. 

I år har jeg hentet fram tre motiver som alle er fra Røros. Jeg skal ikke feire jul på Røros, men jeg skal ha utstilling på Rørosmartnan 2012 sammen med andre håndtverkere og kunstnere skal vi fylle Apotekergården med liv og løye. Kanskje det ikke går like nissevilt for seg som her, men morsomt skal det bli.

Jeg er forelsket i Midthuns nisser fordi de er skapt slik som de jeg nesten ser hver dag om vinteren rundt på tunet. I tillegg til å finne flotte landskap og miljøer å plassere sine nisser i, er det ofte et glimt av humor og lengsel i bildene som har verdi langt utover julekortsjangeren. Pennestrøket og fargene har en varhet som løfter bildene opp fra klisjegrøfta som det kunne vært lett å falle i. Han gjør nissene levende.

Her er linker til mine andre nisseinnlegg 2010 Nissene er på vei og 2009 Kjell E. Midthuns fantastiske nisseverden. Og selvfølgelig til selve Galleri Midthun på Elverum.

Jeg ønsker alle flotte førjulsdager!


kar-rudi@online.no

1 kommentar:

  1. Hei! fantastisk flotte bilder, tenk å kunne klare noe sånn.
    Så mange fine detaljer i de bildene. Ønsker deg en fantastisk flott jul, kos deg masse, juleklem

    SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!