13.12.2011

Julekuler i islandslav, brødlav som jeg sier.

Ikke meiseboller eller kråkeboller, men julekuler av islandslav - brødlav som jeg kaller laven. Kulene ble med ut, ikke for å henge til tørk i vintersola, men bare for å bli fotografert. I over ti år har jeg lagd kuler i brødlav i mange størrelser. Jeg kaller dem for kongekuler, for slike lå på Kongens bord for over ti år siden.

De ble utviklet i forbindelse med Kronprinsparets bryllup og har 10-års jubileum i år. Vi hadde levering av flere kvadratmeter brødlav, 100 bøtter røsslyng og 350 litt spesielle bjørkekubber. Dette var i forbindelse med etableringen av Finnskogen Natur, som vi het før Atelier Kari ble etablert. Faktura nr 1 var Slottet. Det er vel det en kaller en flying start!

Og det skjedde mye positiv utviklingsarbeid innen blomsterbransjen i den forbindelse. Norske naturmaterialer ble mer aktuelle på en ny måte.

Og i år er mine kongekuler i lav mer aktuelle enn noen gang før. De er ganske holdbare, for mange har hatt sine i flere år. Nå må disse små kongekulene bli med inn og tørke videre, før de pakkes pent inn i gaveesker og sendes avgårde. For de er bortbestilt. Av og til lurer jeg veldig på om folk forstår hva de får, når de motar slike "kråkeboller" i gave....


kar-rudi@online.no

5 kommentarer:

 1. Wonderful!
  Have a nice evening :). Mariana

  SvarSlett
 2. Drahá Kari,uchvatné přírodní dekorace,jako vždy nevšední dílo,pokojný advent Daja-Duha CZ

  SvarSlett
 3. Det er utruleg flott når ein kan ta 'naturen' med seg inn og pynte. Og eg hadde vore overlykkeleg om eg fekk ei slik gåve... ;o)

  SvarSlett
 4. Takk for blogghilsener og skryt! Er glad i kveld. Alle disse kulene og bestillingene ellers har blitt sendt i posten. Hurra! Jeg greide det, og er selvfølgelig både glad og lettet.

  SvarSlett
 5. Hej Kari! Jag har aldrig sett sådana bollar någongång. De är så vackra och fina och helt underbara. Kul och titta in i din blogg, jag är nu en av dina följare. /Pia

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!