23.08.2015

Hjelpes meg, jeg sitter på skolebenken!

Ja, av alle de rare ting jeg har funnet på, blir dette påfunnet vanskelig, men artig. Jeg søkte meg på videreutdanning sist vinter, og det er en kjempeutfordring når jeg som 61-åring setter meg på skolebenken på VEA - Statens Fagskole for gartnere og blomsterdekoratører. Studiet heter Eksperimentell  Formgivning med Plantemateriale. Jeg er veldig glad for at både de norske og utenlandske medstudentene er så hyggelige, for det er en ekstra utfordring at både undervisningen og besvarelsene foregår på engelsk.

Denne første uka ble vi utfordret til å lage PopUp-art - elementer som er plassert på ulike steder hvor de skaper en overraskelse for folk som ferdes der, og som forsvinner like plutselig som de kom. Men som kanskje popper opp igjen et annet sted. Et overraskende og kommunikativt stunt, som ikke er ment å vare over tid.

Min sydde orm av hostablader lå som en litt anonym minihekk foran sittebenkene, og jeg var spent på om ormen skulle bli tråkket på, bli lagt merke til eller om folk gikk rundt. Den ble smilt av og ikke tråkket på. Etterpå la jeg den oppå hekken bak. Om noen så den da, vet jeg ikke, for da var det undervisning i botanikk.

Denne drømmefangeren av blader, nyper og bær, hang jeg i en stor hengebjørk ved parkeringsplassen.

Og denne anonyme ranken hang på bjørkestammen.

Her har jeg stukket blomster i glassfiberstrie og lagt den i en trapp, som en dørmatte. Reaksjonen var at de ikke ville tråkke på den, så den ble flyttet til side som et lite blomsterbed.

Dette blir som dere ser et lekent skoleår! Men undervisningen er på deltid, så Atelier Kari vil fortsette sin dekoratørvirksomhet som før med kurs, utstillinger og markeder, og jeg tar i mot store og små oppdrag!

Ha kreative dager dere også!kar-rudi@online.no

10 kommentarer:

 1. så artig Kari at du har gitt deg selv denne muligheten for videreutvikling og lek! Gleder meg til å se hva det bringer av nye dekorasjoner :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anne! Det blir spennende, men ikke sikkert eksperimentene mine blir noe storveis. Ha en fin sensommer!

   Slett
 2. Du verden så morro! Og tøff er du og...! Ja dette blir nok et spennende blogg-år!
  Gleder meg allerede...

  Ønsker deg en fin søndag!
  Inger G.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette året blir i alle fall spennende for meg! Men om det blir noe å blogge om, nei se det blir en annen sak. Ha fine dager!

   Slett
 3. Alle tiders Kari! Du er jo superkreativ da :)) Lykke til med studiene - og husk: du får jo en dobbelkompetanse i og med at du også forbedrer engelsken din! Aldri godt å vite når man får bruk for ny lærdom ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige ord Kari Anna! Satser på dobbelt kompetanse, eller trippelkompetanse. For botaniske navn skal også læres. Ha fine sensommerdager!

   Slett
 4. Så tøff du er Kari! Tviler ikke på at dette blir ett spennende år, men at du kommer til å klare det er jeg sikker på. Ønsker deg ett godt og inspirerende år, og hjertelig lykke til :) Hilsen Inger Johanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Inger Johanne! Prøver å tøffe meg slik passelig opp. Og spennende blir det helt sikkert. Ha fine sensommerdager du også!

   Slett
 5. Stilig og moro. Det der er litt som geriljahaging, bare at det er geriljablomsterbinding/dekorering. Jeg ønsker deg også lykke til med et spennende og inspirernde år. klem fra Tove

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Tove! Geriljadekorering var en fin ide! Gleder meg til å komme til Dokka med gerilja-ting til neste sommer. Kanskje jeg og en annen hos dere kunne lage et utstillingsstunt? Moro blir dette i alle fall! Klem fra Kari

   Slett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!