01.03.2015

Med Phalaenopsis på Finnskogutstillingen.

Finnskogutstillingen 2015 er neste helg, og jeg åpner dørene til Atelier Kari med vinterutstilling, atelierkurs og demonstrasjoner de neste ukene
Åpent  6. til 8. mars  11. til 15. mars og 18. til 22. mars. kl 11-17. 
Velkommen til min lek med folkefavoritten Phalaenopsis! Mange er kanskje lei denne flotte orkideen, men ikke jeg! På min vinterutstilling i år skal jeg vise flere måter å bruke "sommerfugl-blomsten" sammen med naturmaterialer. Og jeg gleder meg! Jeg åpner også på kveldstid på forespørsel.

Vinterkurs på Atelier Kari: Du er i tillegg velkommen til kurs hos meg nå før påske. Bli naturinspirert og lær å temme villkvister og mosedotter til flotte naturdekorasjoner. Les mer om dette unike Atelierkurset HER.


Phalaenopsis-orkideen kommer fra Asia, fra land som Borneo, Vietnam og Filippinerne. Planten vokser vilt i regnskogen, der den ved hjelp av sine luftrøtter klamrer seg fast i trærne og får næring av dem. Etter mange års foredling av ville Phalaenopsis, har det lykkes å dyrke fram stueplanter med lang holdbarhet, og i løpet av de siste 15 årene har blomsten blitt en av de mest vanlige stueplantene i Norge.

Ordet Phalaenopsis kommer opprinnelig fra gresk og betyr sommerfugl. Etter utallige krysninger kommer planten nå i like mange ulike farger, størrelser og nyanser som det er sommerfugler i hagene om sommeren.  

Har du også en orkide i stua?kar-rudi@online.no

4 kommentarer:

 1. Spennende! Lykke til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal legge ut et par bilder neste helg. Så ser vi om det ble noe spennende :o)

   Slett
 2. Ja gjør det. Vi venter spent :)

  SvarSlett
 3. Jeg glæder mig til at se flere billeder. Jeg har forsøgt mig med kombinationen af natur/grene og orkideerne, fordi i teorien synes jeg, at det rustikke og det fine/ædle ville kunne gå godt i spænd og supplere hinanden fint. Men i praksis er det ikke lykkes, det fungerer ikke rigtigt. Så jeg vil se rigtig meget frem til billeder af dit arbejde - så jeg kan lære noget nyt!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!