17.05.2014

Gratulerer med dagen til oss alle!

Gratulerer alle sammen! På selve Grunnlovsdagens 200 års jubileum blir det store og små festligheter og sikkert lengre 17. maitog enn vi vanligvis har hatt de siste årene. Hip, Hip, Hurra!
 
Også på Dovrefjell blir det tog i år, for riktig å markere begrepet "Enige og tro til Dovre faller". Tusenvis av fjellfolk fra Folldal, Oppdal og Dovre skal feire dagen med en stormønstring på Hjerkinn, med utsikt til Snøhetta og beina godt planta på vårt nasjonale fjell. (bildet er lånt fra Folldalsportalen)
 
Det norske flagget ble vedtatt i Stortinget i 1822. Det sies at Norge valgte seg trikoloren for å bli assorsiert med liberale stater som Frankrike og USA. Universitetsbiblioteket har publisert en fin artikkel om det norske flaggets historie fra middelarderen og fram til i dag, se HER.
 
Jeg pynter gladelig den gamle løa fra 1905 med vårt moderne flagg, selv om flagget med riksløven som har sitt opphav tilbake til 1200-tallet, med sølvøks og greier, ville vært flott det også.
 
  Gratulerer med dagen til oss alle! Ønsker dere en flott dag!
 


kar-rudi@online.no

4 kommentarer:

 1. Nydelege bilete!

  Gratulere med dagen :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Håper du koste deg på nasjonaldagen du også, klem fra Kari!

   Slett
 2. Flott innlegg! Håper du hadde en fin dag i går!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for skryt! Ja jeg hadde virkelig en flott dag i går. Og det været vi har da! Blir bortskjemt av slikt... Klem fra Kari!

   Slett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!