11.01.2012

Å blinke seg ut en vedkabbe.

Her er deler av veden som skal fyres til vinteren om to år. Husbonden tenker langsiktig, og vi fyrer i flere ovner og står på hele året for å sikre oss favner med tørr og fin ved. Vi bruker både bjørk, gran og furu, og denne haugen kommer fra de trærne husbonden felte for å bidra med kvister og bar til Atelier Karis høst- og juledekorasjoner. Flere fluer i en smekk kan en si.


 
I vedvelta er det alltid noe ekstra å finne også. Noe å blinke seg ut. Denne kabben her var det fristende å blinke ut til dekorasjonsformål. Hvordan den skal gjøre nytte for seg, vet jeg ikke helt. Men jeg har noen tanker og ideer om utedekorasjoner til sommeren, og da må jeg reservere den før den havner ferdig kløyvet i vedstablene.

Alle vedstablene hos meg og andre steder rundt om i landet, er som landart-installasjoner og utedekorasjoner som er flotte å se på. Og så tilfredsstillende det er å se at en har sikret seg nok tørr ved.
Det var så travelt før jul at jeg ikke fikk tid til å lese den nye boka om ved, Hel ved av Lars Mytting. Men nå kommer den snart på nattbordet. Håper jeg klarer å tenke lengre enn til den neste vedkabben!


kar-rudi@online.no

10 kommentarer:

 1. Visst är ved vackert, speciellt när det är travat så där fint. Ska bli spännande att se vad ni ska använda den stora stubben till! :o)

  SvarSlett
 2. Å ja, det e godt og ha masse ved og fyre i ovner og peiser i kalde vinter dager, vi har også masse ved som mannen har saget ned, både til iår, og neste år :)

  Lisbeth ;)

  SvarSlett
 3. Vilka fina vedtravar.
  Skönt att ha när kylan sätter in.

  Ha det gott.
  Kram

  SvarSlett
 4. Det var en imponerende stabel ved dere har samlet! :-)
  Vi fyrer i grunnen bare i peisen på hytta, så vi trenger nok ikke så store stabler som dere, men det er noe helt spesielt med levende ild. Ønsker deg en fortsatt riktig fin uke!

  SvarSlett
 5. Milá Kari,ten krásný a zdravý strom má 200let není ho škoda ? Daja

  SvarSlett
 6. Den var fin, med alle sine årringer! :O)

  SvarSlett
 7. Ved må man ha både på hytta og hjemme! Da jeg var liten var det kjipeste jeg visste å måtte være med på vedsjau. Nå synes jeg som deg at vedstablende er gode å se på (og tenke på).

  De store kubbene kan være skikkelig fine! Har fundert på om jeg skal lage meg en kubbepuff, skal bli spennende å se hva du vil bruke de til!

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 8. Vi som bor på landsbygda kan skue mange fine ved reis! Jeg liker godt å stable ved og syns det er dekorativt i seg selv! Var på gardtassing i distriktet i fjor, og på den ene garden var det en flott dobbel stabel langs en hel fjøsvegg! Jeg måtte ta bilde av det selvfølgelig... Det er godt med ved, og boka til Lars Mytting er fin! Ha en god kveld! Hilsner fra Anne Marit

  SvarSlett
 9. Anonym1/13/2012

  Utrolig fint å varme opp huset med ved. Og du har masse som jeg ser! Spennende å se hva du vil gjøre med den store vedkabben!
  Ha en riktig fin helg!
  Hilsen allesistgut :D

  SvarSlett
 10. Ja takk for vedglede-kommentarene, på bildene er det bare tatt foto av liten del av vedrankene. Kan gange opp med ca 5-6 ganger så mange stabler bak uthusene. Vedlykke! :o)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!