02.10.2011

"Høyt henger de, og sure er de!"

”Høyt henger de, og sure er de,” sa reven. Ordtaket har sin opprinnelse fra Aesops fabler. For en stund siden la jeg dem på fat til høstlig pynt og glemte å vise fram bildene på bloggen. Naturmaterialer er så ekstra flott til utedekorasjoner.

Og om høsten viser rogna seg fram med sine oransje bær. Den gjør seg lekker for fuglene som spiser bærene og sprer frøene over store områder. På denne måten blir nye generasjoner med rognetrær sikret. Men fuglene liker også de bærene jeg har som utepynt. Så dekorasjonene holder seg kanskje ikke fine så lenge.

Noen steder er det vanlig å si at mye rognebær varsler om våt høst og mye snø til vinteren. Andre steder i landet er det derimot sagt at rogna ikke skal bære tung bør to ganger. Vi får se, men hos meg skulle det til vinteren komme sånn passe med snø, for her var det passe med rognebær i år.

6 kommentarer:

 1. Flotte rognebær, de er så dekorative. Fine til pynt nå om høsten. Jeg har også hørt at rogna ikke bærer tungt 2 ganger, men det kan jo ha vært feil.
  For jeg har også hørt som du. Men det er det samme for meg, for egentlig så elsker jeg snø. Jeg er gla i alle årstidene, hver har sin sjarme. Da ønsker jeg deg en flott og kreativ uke, klem

  SvarSlett
 2. Rognebær er så utrolig fine og innlegget med bildene dine er veldig stemingsfullt ;)

  SvarSlett
 3. Vakker dekorasjon!
  Nå ble jeg inspiret til å pynte litt ute!
  Ønsker deg ei flott ny uke! : )

  SvarSlett
 4. Herlig:)
  Vi får velge det sagnet som passer oss best!

  Selv har jeg gått til innkjøp av et rogenbær rødt stoff som skal bli til ermer og kanskje krage på en av kjolene jeg lager..

  Takk for titten Kari og fine høstdager til deg!


  Klem, Anne på landet.

  SvarSlett
 5. Hei og takk for hyggelig kommentar på bloggen min:))

  Så utrolig bra at du la igjen en kommentar slik at jeg kunne finne den fantastiske bloggen din, blitt utrolig inspirert av deg allerede!! Tusen tusen takk for at du deler fremgangsmåter. Gleder meg til å ta turen ut i morgen og sanke inn litt bjørkekvister o,l:)

  Så til ditt spørsmål angående aliminiumsplate. Den jeg har er en bordplate kjøpt på Ikea, tror den finnes bare i en str, og egner seg nok ikke til ditt bruk (for myk overflate). Spør en taktekker event om de kan "sveise" sammen en plate til deg??

  Hvis du skal holde kurs i Bergen eller område må du gi en lyd!! Jeg har kjempelyst til å gå på kurs hos deg, jeg kan være med å organisere kurs også hvis det er av interesse:))

  Hilsen Anita fra hjerterommet.

  SvarSlett
 6. Milá Kari moc krásná práce a pranostika je pravdivá ,dík za nápady Daja-duha,CZ

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!