14.09.2011

På besøk med naturmaterialer til Dalsbygda Bygdekvinnelag.

For noen år siden hadde jeg kurs i bruk av naturmaterialer i Dalsbygda i Nord-Østerdal. Derfor var det hyggelig å bli spurt om å komme igjen på en aktivitetskveld. Da jeg i går tømte en haug med furubar ved dørtrappa til ei seter i Kjurrudalen, gikk 14 voksne jenter i mange aldre på med hjertens lyst. For her skulle det lages furuballer, store pyntekuler med furubar.

Her holder lederen i Bygdekvinnelaget, Aud opp en ferdig furuball. Jeg har før lagd en oppskrift til hvordan disse blir lagd i et annet blogginnlegg om Furuballer som utedekorasjoner.

Etter ferdig "produksjon" benker fornøyde damer seg rundt kaffebordet hvor Ella som er vertinnen på setra, hadde dekket opp. Kan fortelle at vi virkelig hadde noe å glede oss til med både smørbrød og plommepai.

Takk til alle i Dalsbygda Bygdekvinnelag for en helt herlig kveld!

4 kommentarer:

 1. furuballene er noe av det smarteste du har kommet med. en helt genial vri på mosekuler :) Jeg lurer på om det kanskje blir noen slike hos meg, mulig det gitt.

  Går (triller) forresten og sanker kultur (hehe, jeg veit du ikke liker at jeg sier natur i denne settingen) materialer i botanisk hage for tiden, jeg har spurt og konglene som har falt ned kan jeg ta. Har funnet noen kule, gøy å lete etter flere :D

  SvarSlett
 2. Så spennende med masse forskjellige rare kongler da! Selv om konglene og det andre du finner innafor gjerdet i Botanisk Hage ikke kommer fra villmarka, er det jo vakkert med kultiverte planter, bare forskjellig fra den ville natur med naturmaterialene. Som dine herlige georginer. Plukk i veg og nyt dine kulturmaterialer i fullt monn. :o)

  SvarSlett
 3. NÅ ble jeg altså helt satt ut...
  Satt ut av alt dette vakre du lager..
  Jeg kom over et bilde av en av dine kranser og fant deretetr bloggen din.Dette er de nydeligste kranser jeg noen gang har sett!

  Tusen takk for inspirasjon og at du så raust deler ..
  Du har nå fått en ny ivrig følger!

  Klem fra Anne på landet!

  SvarSlett
 4. Hei Anne på lander! Masse takk for hyggelig hilsen og skryt på bloggen min! Klem fra Kari.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!