08.03.2011

Mormors melkekurv og 8. mars.

8. mars kan være en fin dag å minnes om våre flotte formødre. Dette er mormors gamle kjøkkenstol som har vært hvitmalt så lenge jeg kan huske. Jeg husker også hennes glade smil og det smittende humøret hun hadde på tross av sitt strevsomme liv. Det ble ikke mye sitting på stolen før i hennes eldre år.

Mormor Margits gamle melkekurv minner meg om barndommen når alle kjøpte melk på flasker. Her har gamle norgesglass fått plass i melkekurven og blitt fyllt opp med prestekrager og friskt blåbærlyng. Når du bruker norgesglass som vaser, er det fint å beholde skruringen på selv om glasslokket tas bort. Det blir finere synes jeg.

Jeg har vært så heldig å arve mange fine minner om mormor Margit, ikke verdifulle og dyre antikviteter, men hyggelige bruksgjenstander som gir desto mer dyrebare minner. Mormor Margit stod vel aldri på barrikadene for kvinners rettigheter. Det hadde hun ikke tid til som ubemidlet enke med fire barn. Mange kvinner rundt i verden har det strevsomt i dag også, og de trenger støtte og hjelp på ulike måter for å skape en bedre hverdag for seg og sine. Denne støtten kan bli mer synlig på en dag som 8. mars.

Gratulere med kvinnedagen i dag!

12 kommentarer:

 1. Hei! så sant, så sant. Vi kan tenke på de damene rundt omkring som ikke er så heldig som oss. Så koselig med den stolen og den melkekurven, morro med sånne ting som minner oss om de som ikke er lenger. Ha en fin dag.Klem

  SvarSlett
 2. Så flott innlegg! Veldig koselig med melkekurven og Norgesglass på gammel stol.

  Ha en fin kvinnedag!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med damenes dag! Så flott du minner om våres formødres kamp for sin egen og ungenes tilværelse. Pleier selv å si vi må være av sterke gener når vi vet hva våre formødre har måttet tåle av slit og motgang.

  SvarSlett
 4. Hurra for kvinnene, våre mødre og tingene deres, men aller mest alle kvinnene :-)
  Og tusen takk for norgesglassvase-tipset, likte den!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med Kvinnedagen! Fin måte å markere den ved å minnes kvinnene som strevde før oss. Jeg har funnet noen gamle bilder av kvinneliv før som jeg viser på bloggen min i anledning dagen.

  SvarSlett
 6. Koselige minner,,,,
  Jeg er også så heldig at jeg har arvet endel etter min mormor,,,,mest kjøkken serviser,redskp og broderte duker,,,,som jeg bruker og er veldig glad for å ha i mitt hyttekjøkken,,,,
  Ha en fin 8. mars.
  Anne

  SvarSlett
 7. Kloke ord på ein dag som dette!

  eg har flotte brune melkeflasker som eg gler meg til å ha blomar i..

  Fortsatt flott dag!

  SvarSlett
 8. Gratulere med dagen, viktig å huske den kampen som er utkjempet for at vi er der vi er i dag. Håper vi klarer å ta vare på det......

  SvarSlett
 9. Dette var et fint innlegg... hyggelig å kunne minnes sine kjære med de gamle tingene de eide..

  Nydelig stol..og melkekurven er kjempefin..har en jeg også..

  klemmer

  SvarSlett
 10. Takk for alle fine kommentarer, men vi må ikke glemme 8. mars sine intensjoner helt til neste år får vi håpe.

  SvarSlett
 11. Gratulere med dagen som var.
  Flotte bilder!
  Du er kjempedyktig som lager så mye fint!
  Ha ei flott uke.

  SvarSlett
 12. Gratulerer med dagen. Koselig med slike minner!:-))

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!