14.08.2010

Frøken Roseprinsesse

Jeg feirer min nye blogg med å melde på Frøken Roseprinsesse til Konkurransen Frøken rose 2010 på Moseplassen. Anne på Moseplassen blogger så inspirerende om hage, blomster og dekorasjoner.

Denne knapphullsblomsten er ikke opprinnlig dedikert Anne, men bildet er såvisst det. Elgskinnsstilken er ombundet av sølvtråd med krystaller og sølvhjerte som jeg lagde selv. Ellers består den av stri kråkefot, minikongler fra furu og en syrinknopp. Brudgommen ble flott i sin skotske tweeddress og blomsten i knapphullet.

Rosen Ingrid Aleksandra er en greinrose med limgrønnt skjær, nydelige knopper og står godt til naturmaterialer. Skal det være bryllupsfest og stort selskap tidlig på sommeren, er rosen en sikker vinner. Her er utsnitt fra brudebuketten som har neverkruller, kråkefot og små furukongler, som naturpynt, og sølvtråd med glasskrystaller som stasj.

Stilkene av blomstertapeombundene ståltråder er samlet og  forseglet med elgskinn med sølvtråd og perleknappenåler. Det ble et godt håndtak å holde en stor og lang brudebukett i. Mine kortklipte negler har evige sørgerender etter arbeidet med plantematerialer året rundt, og egner seg ikke til å forskjønne motivene, men er som rustikk kontrast til forfinede prinsesseroser.

Rosen Ingrid Alexndra fikk navn etter prinsessen ved samme navn og ble utviklet hos Selvaag gartneri i Stavanger i 2003. Den betraktes som en snittrose.

6 kommentarer:

 1. Så flink du er! Den var nydelig. Lykke til i konkurransen :-)

  SvarSlett
 2. Nydelig! Regner med at brudgommen (og bruden) var veldig, veldig fornøyd med den ja.

  Lykke til i konkurransen :-)

  SvarSlett
 3. Anonym8/15/2010

  Jeg elsker roser. Disse var nydelige. Gro

  SvarSlett
 4. Jeg synes det er flott at du har slått sammen bloggene, og gleder meg til å se mer fra deg utover høsten :)
  Kjempehyggelig at du er med på konkurranse Kari, og tusen takk for de fine ordene om bloggingen min :)

  SvarSlett
 5. Veldig fin!
  Jeg la denne bloggen til blogg listen min :O)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 6. Takk snille dere! Jeg håper å få til mye fin blogging om dekorasjoner etter hvert. Ha en fin dag!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!