31.08.2010

Pomponghjerte fra skog og fjell

Dette lavhjertet er et spennende møte mellom lav fra skogen (brødlav) og fra fjellet (rabbesjegg). Lavartene er lingner hverandre noe, men er ulike i farge og struktur, og jeg var spent på om de kunne kle hverandre. Hjertet er stort, 60 cm i bredden og 73 cm i høyt.
Først lagde jeg en kjerne i tykk aluminiumstråd som ble kledd med halm og surret et tekstilbånd rundt. Deretter ble det viklet et jevnt lag med rabbesjegg rundt med en tynn sølvtråd, og så kunne jeg ha slutt der. For det ble jo fint i formen og dekorativt i seg selv også. Men det er morsom å finne på nye utrykk og produkter.

 
Derfor lagde jeg over 300 minikuler viklet med sølvtråd og festet dem til hjertet med blomstertråd. Ikke bare var det litt av en tålmodighetsprøve, men fingertuppene mine ble det lite igjen av.

Resultatet er jeg fornøyd med og kunne hatt glede av lenge, men det er bortbestilt som gave. Heldiggris!

Hvis du skal ha gleden av å arbeide med lav og mose utover høsten og vinteren, så husk å plukk materialer før frosten kommer om en måned eller så. GOD TUR!

17 kommentarer:

 1. Det var ett flott hjete! Flink er du. Fortsatt god kveld.

  SvarSlett
 2. Nydelig! Jeg har jo forelsket meg helt i den skjegglaven etter at jeg fikk den tilsendt fra deg i fjor. Har fremdeles litt igjen, gleder meg til å leke med den :)

  SvarSlett
 3. Takk for skryt! Anne det er ikke sjegglav som vokser på trær det som er brukt her, men rabbesjegg som vokser på bakken så høyt til fjells at snøen blåser bort om vinteren. Lykke til med materialene! Jeg skal til innover og kan selv ta med noe mere materialer til deg hvis du er interessert. Vi tastes!

  SvarSlett
 4. Anonym9/01/2010

  Det pongponghjertet var veldig fint.

  Det var veldig mye jobb tror jeg. Gro

  SvarSlett
 5. Ja Gro, det var mye jobb og såre fingre, men jeg er veldig fornøyd med resultatet. Det er morsomt å finne på noe nytt!

  SvarSlett
 6. Oioioi - SÅ vidunderlig vakkert!! Kan skjønne det gikk med noen fingertupper for slikt et flott atbeide - nei makan det var lekkert altså!!
  Ønsker deg en vidunderlig høstuke!!
  Klem Lokki

  SvarSlett
 7. Hei Lokki og takk for skryt. Flott at noen liker det jeg lager. Gir inspirasjon videre det. Ha en fin uke selv!
  Kari

  SvarSlett
 8. Utrolig flott!
  Du inspirerer. :)

  SvarSlett
 9. Utrolig fin blogg du har.
  Nydelige kreasjoner! takk for inspirasjon:)

  SvarSlett
 10. Sukk !! Skulle ønske jeg var litt mer kreativ selv. Her var det mange ideer å hente, ikke munst bilder å nyte. Takk til Moseplassen som linket meg hit. Ha en fin høst.

  SvarSlett
 11. Takk skal dere ha for å gi meg så mange hyggelige kommentarer. Det er virkelig inspirerende! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 12. For en fantastisk krans!!! Ble veldig inspirert av å lese på sidene dine, og skal i morgen i skogen for å samle materialer! Tidligere har jeg bare samlet kongler, men du har jo vist at det er så mye, mye mer man kan lage vakre ting av!
  Takk for inspirasjonen og hyggelig lesing!

  MVH
  Helena

  SvarSlett
 13. Hei Helena! Plukk i vei og god tur i skogen. Takk for skryt og du er velkommen på kurs her hos meg hvis du vil lære mer.

  SvarSlett
 14. Hei igjen Kari,
  Du skal ikke se bort fra at jeg melder meg på kurs hos deg en dag! Har vært i skogen i dag, og plukket mye flotte materialer :-)
  MVH
  Helena

  SvarSlett
 15. Men milde himmel så mye vakkert av naturmaterialer som var å se her på bloggen din!! Jeg blir... stum! Tenk å kunne ha et slikt hengende på ytterdøren da?! Så utrolig flott!

  Tusen takk for koselig besøk på Glassveranda, jeg har forresten lagt deg inn bloggrollen min i dag ;)

  Ha en fortsatt fin uke! :)

  Klem, Ann,
  Interiørbloggen Glassveranda.

  SvarSlett
 16. Og det var litt av en jobb , å lage alle de kulene:
  ...men kjempefin ble den.
  Imponert.

  SvarSlett
 17. super congratulations from Venice (italy)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!