21.12.2009

Kjell E. Midthun sin fantastiske nisseverden.
Jeg tror på nissen, men det finnes ingen nisser i atelieret mitt. Det er nissefritt fordi det veldig vanskelig å arbeide mens noen ser på en med mer eller mindre misbilligende blikk. Selvfølgelig også fordi det er umulig å finne de helt riktige nissene for meg. Men for en mange år tilbake kjøpte jeg noen julekort med helt fantastiske nisser. Kunstneren var Kjell E. Midthun. Han har siden gledet meg med stadig nye motiver fra kjente omgivelser i Hedmark.

Jeg er forelsket i Midthuns nisser fordi de er skapt slik som de jeg nesten ser hver dag om vinteren rundt på tunet. I tillegg til å finne flotte landskap og miljøer å plassere sine nisser i, er det ofte et glimt av humor og lengsel i bildene som har verdi langt utover julekortsjangeren. Pennestrøket og fargene har en varhet som løfter bildene opp fra klisjegrøfta som det kunne vært lett å falle i. Han gjør nissene levende.

Jula uten Mithuns nisser å glede seg over, ville være mye fattigere. Galleri Midthun formidler nissene. Jeg berømmer kunstneren og ønsker han, nissen og alle dere andre GOD JUL!

6 kommentarer:

 1. God jul til deg også:-) Jeg tenker/drømmer om barndommens jul med masse snø jeg, når jeg ser disse bildene:-) Nå gleder jeg meg skikkelig til jul!

  SvarSlett
 2. Fine, fine nissebildene! Men - visste dere at denne kunstneren er fra samme sted som meg? Altså Nesodden? Var stor stas å sende julekortene i år med frimerker tegnet av en lokal kunstner. Fine er de :)

  SvarSlett
 3. Atelier Kari12/21/2009

  Ja Astrid Mithun bor i nærheten av deg nå, men han er født på Hamar og bodd både på Elverum, Tynset og Røros. Miljøene fra Hedmark er framtredende i hans kunst med nissene.

  Spesielt glad er jeg av bildene fra Sollia, Romdane og gammel storskog. Forelsket er jeg fremdeles! Det kommer et TV-program i romjula på NRK, så følg med.

  SvarSlett
 4. hei!

  godt nytt år!! for en utrolig herlig og inspirerende blogg!

  desv er fokus på nib rene interiørblogger, og siden dette er en dekorblogg, legger vi deg ikke inn i denne omgangen. det har kun med fokus i bloggen å gjøre, for her var det utrolig mye fantastisk fint!!

  SvarSlett
 5. Atelier Kari1/01/2010

  Jeg liker skrytet fra NIB! Interiører må ha stemningsskapere. Naturdekorering gir et løft til de fleste miljøer. Forstå meg rett!

  SvarSlett
 6. Jag tycker också mye om Kjell Midtuns nisser. Du har underbara saker i natur materiale, synd du är så långt borte.

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!