20.12.2009

Bak deg en Iskrans

Nå som det er kaldt og kakebakingen er på hell, kan det være en ide å bake seg en iskrans for å pynte ved døra? God ide til sisteliten pynt!

Jeg har brukt en enkelt kakeform, fylt den med kaldt vann og satt den ut på trappa over natta. Så tok jeg den inn og skyldte forsiktig varmt vann på selve formen. Og så hadde jeg bakt meg en iskrans. Knøyt så et lisseband med sløyfe på til oppheng, deretter hadde jeg på noe sølvtråd og litt snø og hang den ved siden av døra.

Mange av dere har nok finere og mer effektfulle kakeformer enn jeg, da blir de sikkert finere. Dessuten kan en jo ha pynt som kongler eller julekuler i vannet som blir innefrosset. Husk bare at det ikke blir for mye pynt inni, for da brekker den vel lettere. Lykke til!

Gjester som fikk en god ide:

Her har Torild fra Løten "bakt" seg en krans. Bra jobbet!

Ragnhild Ingeborg har også bakt seg en iskrans, se så flott:

Her er Jans kreative isstjerner. Han "bakte" stjernene over natten og brukte drill for å lage opphengshull. Se så flott det ble:
Her er Mettes enkle små iskaker. Mønsteret i formen kommer fint fram. Den nederste kransen er montert på en kvast av einer.
Her har Jorun bakt seg en fakkellykt med nypekvister:
Denne ble fantastisk vakker også om kvelden. Takk Jorun for å dele ide og bilder med oss!

8 kommentarer:

 1. Veldig god ide!!
  Klem Fredrikke :o)

  SvarSlett
 2. kjempelurt!!! akkurat nå har vi mange deilige minusgrader her på Nordmøre, så da varer den vel et par dager også før søvesten kjjem igjen:))

  SvarSlett
 3. Atelier Kari12/21/2009

  Takk for skryt av ideen. Send meg gjerne bilder av produktene deres, så legger jeg dem ut. Sol.no sine hobbyside har anbefalt denne bloggen, og det er jeg veldig stolt av!

  Kari

  SvarSlett
 4. Atelier Kari12/27/2009

  Takk til alle som har bidratt til at blogginlegget om iskranser ble mye bedre. Så flinke dere er!

  SvarSlett
 5. Finfine iskakekranser, trodde jeg hadde kommentert jeg, men ser det har blitt glemt.

  Kjempehyggelig at du vil være med på konkurranse :D Jeg tenkte jeg skulle ta den første, ettersom det er den du har laget selv, men hva med navn? Iskrans er fint det, eller vil du kalle den noe annet?

  SvarSlett
 6. Rålekkert!!!

  En sånn ide som gjør meg glad!

  SvarSlett
 7. Så nydelig! Fikk lyst å prøve det samme, men den ville smelta fort om jeg hang den på døra mi. Bor i blokk i Oslo og har inngangsdør i en korridor. ;)

  Flott idé i hvert fall!

  SvarSlett
 8. Åhhhh! Lettvint!! :)) *hente form og vann*

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!