06.11.2022

Lag din egen drømmekrans i einer - DIY

Den vakreste julekransen lager jeg i einer, helst i fjelleiner, fordi den er tettvokst, lubben og ofte har mange dekorative einerbær. Se trinn for trinn nedenfor, hvordan du binder din egen julekrans.

Dette trenger du: Halmkrans, metallring eller tynn kvistkrans som underlag, greinsaks til å klippe kvister, avbitertang til å klippe ståltråd, engangshansker til å beskytte hendene (einer stikker veldig), vikletråd (tynn sort ståltråd 0,6 mm) til å binde greinene fast, hyssing til å lage opphengshempe bak når kransen er ferdig, pyntebånd til sløyfe og einerkvister eller grønne kvister fra gran, furu eller grønne vekster fra egen hage.
Fest enden av vikletråden rundt kranseunderlaget, klipp kvister i lengder fra 5-15 cm, legg stilkendene mot høyre og baret mot venstre med sola og surr stramt med vikletråden 2-3 ganger rundt på samme sted ca 2 til 4  cm fra kvistendene. Legg gjerne de korteste kvistene innerst og de lengste på yttersiden. Husk å dekke kranseunderlaget også på sidene med kvister så halmkransen ikke blir synlig når den henges opp. 
Legg på et nytt lag med einerkvister delvis oppå de forrige ca 3-4 cm mot høyre. Dette kalles taksteinsteknikk.  Forsøk å legg kvister jamt på, hold godt fast og surr snella med vikletråd 2 - 3 ganger stramt rundt kvistene og halmkransen. Fortsett å binde fast kvister mot høtre til hele kransen er dekket med kvister. Løft til slutt opp einerkvistene fra der du startet, og gjem stilkendene under før du vikler en siste omgang med ståltråd rundt kvister og krans. Klipp av og fest vikletråden bak med et par attersting. 

Vær raus med kvistene, så blir kransen lubben og fin. Ta en titt på kransen, og finn ut hva som bør være opp for at kransen skal se med rund ut. Fest et oppheng av hyssing bak og en lekker sløyfe foran.

Lykke til!

Hilsen Kari

tlf 95137750 mail kar-rudi@online.no
2 kommentarer:

  1. Hei Kari, fant visittkort fra deg. Hyggelig å se deg på din nettside. Ja, krasbinding er moro, jeg husker enda hvor fint det ble da du holde kurs for oss i Oslo fengsel sammen med gutter. Og jeg var etter det på din atelier . God jul Kari. Hilsen Fatma

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Fatma! Veldig hyggelig å være sammen med deg og gutta den dagen for noen år siden. Hyggelig at du tok kontakt igjen! God jul med kranser og naturdekorasjoner! Klem fra Kari!

      Slett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!