05.12.2021

Jul med redesign og gjenbruk

I år ble julepyntingen på Finnskogtoppen Velværehotell et gjenbruks- og redesignprosjekt. Etter å ha vært på hotellets roteloft og funnet fram all gammel julepynt fra mer enn 25 år tilbake, ble tanken født om å gi gamle plastikkuler og kunstige julestjerner nytt liv. 
Vi trenger ikke kjøpe mer plast og miljøskadelig dilldall, men vi kan jo gjøre det beste ut av det som allerede er produsert. Jeg lagde girlanderformer på en meter av tvunnet ståltråd og halm, så surret jeg rundt et lag tynt grønt tekstil .rundt formen. Ved hjelp av blomstertråd og lim ble julekuler og silkeblomster festet til girlanderen. Jeg fant også en pose med store furukongler fra middelhavsfuru og brukte de og bjørkekvister med lav hist og her som naturpynt. Arbeidsomt, men morsomt arbeide, når resultatet ble ganske bra. 
Julegirlanderne ble hengt opp over dører inne på Finnskogtoppen Velværehotell og de gjør hotellet julete så det holder., både fargerikt og litt nostalgipreget.
Her er tre av de store julesmilene, som jeg kaller dem. Det ble 6 girlandere i alt . Gjenbruk og redesign er spennende og gøy, og disse kan brukes om igjen i flere julesesonger framover. Om du ikke har noe gammel og ubrukelig julepynt på loftet, så let på bruktbutikker og loppis.
 
Ha kreativ uker i advent!
Hilsen Kari
tlf + 47 95137750 mail kar-rudi@online.no

4 kommentarer:

 1. Nu är det en riktig jul i dina bilder. Världens vackraste krans tror jag.Ha en trevlig julväntan. Ö. Kaisa från Finland

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja dette prosjektet ble riktig så julete! Ha selv kreative førjulsdager!

   Slett
 2. Hello Karia, a beautiful garland. A lot of balls gives a nice effect. Greetings Ania

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for nice comment. Have a peacful and merry XMas

   Slett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!