21.02.2018

DIY - Metallblomster

Det siste året har jeg eksperimentert med å lage kransepynt av metalltråd. Aluminiumstråd er lett å forme og kan lett tilpasses naturdekorasjoner uten at pynten tar for mye oppmerksomhet.

  
(Klikk på bildene, så blir de store.) Du trenger 2 mm tykk aluminiumstråd, en tang med avbiterfunksjon og en tang med rundt nebb. Klipp av metalltråder i lengder fra 110  til 160 cm og bøy dem dobbelt.
Begynn med å bøye tråden i en løkke og vri rundt. Lag en ny løkke og surr enden en gang rundt midten og fortsett til du har 5 kronblader.

Surr tråden en gang eller to hardt over midten så blomsten får et tydelig midtpunkt. Så tvinner du trådendene sammen til en stilk. Hvis du vil ha et blad eller to på stilken, så vrir du til en løkke. Deretter bøyer du til spisser på kronbladene, så får blomsten en fin finish.

Lag deg blomster i ulik størrelse og lengde , gjerne med og uten stilkblader. Du kan også lage bladranker i lange lengder. Du kan bruke metallblomstene sammen med levende blomster, stikke dem i som pynt i en potteplante eller gjøre som jeg her, bruke dem som kransepynt.

Nå går det mot påske og jeg har lagd åpne lavegg  i forskjellige størrelser med metallblomster De kan henge ute eller inne, i vinduet eller på døra.

Hvis du vil vite hvordan du lager laveggene, er det en oppskrift i tidsskriftet Norsk Husflid nr 1 2018 som er i salg om et par dager. Og det er jeg spent på hvordan blir kan du tro! 

Ha kreative vinteruker!

Hilsen Kari
tlf +47 95137750

8 kommentarer:

 1. Imponerende og kjempesmart. Det ble virkelig dekorativt med pynt av ståltråd. Inspirerende. Lykke til med tidsskriftet. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 2. Takk Liv! Bare å sette i gang og leke seg med metalltråd! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Hyggelig at du synes det ble fint! Ha en flott dag Mrs Universum!

  SvarSlett
 4. Åh, så vackra kransar du gjort igen!
  Ha en fin vinterdag!
  Kram Vivan

  SvarSlett
 5. Tusen takk! Ha en fortsatt kreativ vinter!

  SvarSlett
 6. Svar
  1. Takk Helen! Flott å få skryt fra en annen som lager metalltråd-pynt. Ha kreative dager!

   Slett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!