21.12.2014

Amaryllis i taket.

Atelier Kari er julepyntet ikke bare på veggene, men også i taket. Den store takkransen har fått selskap av hengende amaryllis

Nå er det bare tre dager igjen med åpent Atelier Kari før jul, og jeg titter ofte opp i taket mellom travle bestillinger og trivelige besøkende. Jeg har viklet en tynn grønn ståltråd rundt stilkene sammen med bjørkekvister og kråkefot. Så heller jeg vann i den hule stilken. Da holder blomsten seg et par uker. 

Egentlig heter ikke blomsten amaryllis i det hele tatt, men ridderstjerne på norsk. Det latinske navnet er Hippeastrum, og opprinnelig kommer denne flotte blomsten fra Sør-Amerika.

Amaryllis som snittblomster får du kjøpt i velassorterte blomsterbutikker i mange farger. Mine er i år rødrosa med hvite striper. Og de er bare lekre i høy vase i et kråkereir lagd av grankvister med lav. Søskenbarnet står i potte ved siden av og springer kanskje ut til Julaften? God Jul med amaryllis!

God Jul til alle bloggvenner! Takk for gjensidig inspirasjon i 2014!


kar-rudi@online.no

5 kommentarer:

 1. Vakkert med amaryllis i taket. Originalt og flott påfunn. God jul!

  SvarSlett
 2. Hei hei! Kjempeartig, og skikkelig originalt! Utrolig mye fint her på bloggen din, til stor inspirasjon for oss som skal prøve å lage noe koselig til jul!

  God jul!

  Inger G.

  SvarSlett
 3. Hm.......opp-ned hippeastrum ser unektelig morsomt ut. Et blikkfang det der.

  SvarSlett
 4. Takk for Bloggskryt og ha flotte vinterdager

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!