01.09.2013

September med lav, lav og lav.

Høstetida for meg går inn i en høysesong nå som september er her. Det er mye som skal plukkes, renses, tørkes og pakkes bort så vinteren kan bli like kreativ og morsom som denne travle sommeren har vært.
 
Det jeg plukker mest av er brødlav, den er liksom min spesialitet og vokser enkelte steder her på Finnskogen. Den lyse laven er rabbesjegg. Jeg bruker en del av den også, og da må jeg til fjells på hyttetur. Og fjellet er flott om høsten. Så det gleder jeg meg til!
 
Som dekoratør med naturen som spesialitet, er virksomheten en livsstil, ikke en jobb. Og en av godene er fine utedager utenfor allfarvei.
 
Skal du på sankingstur etter naturens skatter i høst du også?
God Tur!
 


kar-rudi@online.no

8 kommentarer:

 1. Takk for at du minner oss om at hausten er ei fin samletid. Kjem ofte ikkje på det før det er blitt frost.

  Voanar du har fin søndag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det vi ikke får plukket på bakken før elgjakta, kan vi ikke være helt sikte på å få i hus. Og takk, det ble en strålende søndag! Ha en kreativ uke!

   Slett
 2. Anonym9/01/2013

  Hei, Kari.

  Det har vært høstetid for meg også. Men, det har vært med bær, masse bær. Har vært velsignet med masse bringebær i hagen i år, og samtidig har jeg plukket mye blåbær. Kan man ha det bedre?
  Ha en fin søndag!

  Klem fra Anne-Britt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hele fryseren er full av ville bringebær, multer og blåbær. Så september blir en tid for naturmaterialer + litt tyttebær da. Flott sommer har det vært! Ha en fin uke!

   Slett
 3. Med et yrke som ditt får du sikkert utrolig mange "gratisturer" i naturen. Du slår med andre ord to fluer i en smekk :) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en fin livsstil med store og små fine turer. Ha en kreativ uke!

   Slett
 4. Herlig Kari :)
  Jeg har såvidt startet sankingen, men det blir nok ikke tid til de store fremstøtene før i mot slutten av september tenker jeg. For lav og mose og kongler og lyng og kvist og nyper og alt mulig annet rart må man jo ha!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja nå går dagene fort Anne! Må først konsentrere meg om laven, så blir alt det andre som er nær bakken en bonus om høsten blir lang og frostfri. Ha fine høstdager du også!

   Slett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!