15.11.2011

Kransekavalkade med kvistkranser, lavkranser og julekranser i naturmaterialer


Av og til er det nyttig å se tilbake på de kransene jeg har lagd det siste året. Hva ble vellykket? Kan jeg lage noe nytt av alle naturmaterialene som er samlet inn?  Her deler jeg bilder av  18 vinterkranser med dere. Kan noen av dere få nye ideer er det flott!

På det øverste bildet har jeg samlet et knippe av kvistkranser. De er lagd i bjørk, selje og gran med pynt av fugler og andre naturmaterialer. Størrelsen på kransene varier fra 25 cm til 65 cm.

Grønne julekranser som bare varer en måneds tid, lagde jeg i fjor av einer, myk kråkefot og stri kråkefot. Kanskje jeg i år skal bruke noe furu også? Furuas lange nåler kan gi fin kontrast til einer og kråkefot. Dessuten har jeg noe tyttebærlyng på lur.


Lavkranser, eller mosekranser som noen sier, lager jeg hele året. Lav er ikke mose, men en egen art med mange forskjellige vekster. Både rabbesjegg og brødlav er lav som har mye lavstivelse i seg, så de blir på en måte naturlig impregnerte og holder seg nesten like godt som kvistkranser, gjerne i flere år.

Jeg er veldig heldig som kan fråtse i naturmaterialer og ha det som deltidsjobb. Og jeg er også heldig som har hyggelige lesere på bloggen min som stadig legger igjen kommentarer, sender meg bestillinger og mailer meg spørsmål som de har om naturdekorasjoner. Tusen takk for den inspirasjonen dere gir meg!
Takk for at dere ble med meg på denne kransekavalkaden!
Ha en kreativ uke!


kar-rudi@online.no

17 kommentarer:

 1. Så flotte kranser! Jeg legger meg til som følger, så finner jeg deg igjen :)
  Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Linda

  SvarSlett
 2. Fine kranser,tror jeg må sjekke videoen om kranselaging en gang til slik at jeg husker framgangsmåten :-)
  Tror jeg skal blande bjørk med litt røde kornellkvister eller omvendt ;)
  Ha ei fortsatt fin uke.

  SvarSlett
 3. Takk Linda, fint å følge hverandre! Ta videoen fatt Wenche, så lykkes du sikkert med kvistene dine! Ha en kreativ kveld!

  SvarSlett
 4. Hurra!
  Så utrolig flott at du har samlet de sånn! Dette var morro og ikke minst inspirerende :D

  SvarSlett
 5. Drahá Kari, nádherné přírodní dekorace jsou nejhezčí !!!!!Jste absolutní jednička obdivuji Vás, Daja.

  SvarSlett
 6. Så flott å se, Kari. Jeg ønsker deg en god førjulstid.

  SvarSlett
 7. Tusen takk for kransekavalkaden,Kari. Og takk for at du stadig legger ut inspirerende stoff til oss. "Stri kråkefot" - det navnet var nytt for meg; nå fikk jeg lyst til å gå på jakt etter den, hvis det ikke er for sent etter siste natts frost her i Oslo-området. Heldigvis plukket jeg myk kråkefot for et par dager siden. En enkel krans av bjerkekvister med litt kråkefot viklet rundt - og vips! Mer skal det ikke til. Det er utrolig hvor lenge kråkefoten holder seg frisk innendørs.
  Jeg gleder meg til å besøke juleatelieret ditt i desember!

  SvarSlett
 8. Så flotte kranser du lager, jeg blir inspirert til å lage noen selv.
  Ha det så fint! : )

  SvarSlett
 9. Takk til dere alle for flotte tilbakemeldinger! Fint at dere likte dette innlegget! Glad for at det er til inspirasjon!

  SvarSlett
 10. Så mange fine kranser. Mange riktig gode ideer. Gleder meg til å lage min :-)
  http://qehenne.wordpress.com/tag/krans/

  SvarSlett
 11. Wow! Så vanvittig fine kranser! Laget min første krans i helgen og etter å ha sett dine fine kranser har jeg lyst til å prøve igjen. Ser at Wenche nevner en video, hvor ligger den? Trenger litt hjelp på veien:) Tusen takk for masse inspirasjon og flotte bilder!
  Ha en fin kveld!
  Maria:)

  SvarSlett
 12. Aha! Fant videoen! Klem:)

  SvarSlett
 13. Så mange flotte kranser. Jeg liker spesielt godt einer, men her viser du jo så mye forskjellig.
  Kranser av naturmateriale kan nesten ikke bli feil uansett. Jeg hadde forresten stor glede og nytte av videoen der du laget bjørkekrans. Takk for all god inspirasjon og tips.
  Klem:)

  SvarSlett
 14. Håper den milde høsten holder seg litt til så jeg kan fyke ut i skogen og finne kråkefot, tyttebærlyng og annet snadder og bruke neste helg til å lage kranser - jeg ble skikkelig inspirert!

  SvarSlett
 15. Ja, nå har jeg mast om hvor lurt det er å ta seg en tur ut og sanke naturmaterialer før frosten kommer, men den kommer gjerne brått på allikevel. Men noe kan en jo få plukket, så lykke til! Takk for alle fine tilbakemeldinger!

  SvarSlett
 16. Hei.
  Jeg har akutatt vært ute og plukket med med lav som jeg skal lage en krans av og har lagt det ut på bloggen min, samt lagt ved link til denne sida. Utrolig masse fint. Elsker at man kan bruke naturen på den måten. Har du noe tips til hva jeg kan "freshe opp" hransen min med? finner kanskje noe i blomsterbutikker eller hobbybutikker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for skryt av bloggen min! Jeg pynter helst naturkranser med enkle sløyfer og andre naturmaterialer. Velg gjerne en dyp rødfarge og ikke mønstret på båndet. Lag en sløyfe (ikke rosett) og fest den øverst i kransen. Ullgarn kan også brukes sammen med båndet. Lykke til!

   Slett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!