29.11.2011

Kavalkade med hjerter i kvister og lav.

Alle hjerter gleder seg! Kransekavalkaden min før i høst ble så godt mottatt at jeg her følger opp med et tilbakeblikk på hjerter jeg har lagd i naturmaterialer. Over er  det hjerter av gran med ekornspiste kongler og lavkledde kvister. Disse er ganske små, det største er ca. 25 cm bredt.

Her er det store pomponghjerter i lav. To av dem har kongler, bjørnemose og kvister til pynt også. Det øverst til venstre er lagd av over 300 minikuler og er mer enn 70 cm bredt.  Disse hjertene er lagd for å vare i noen år.

Egentlig synes jeg at hjerter er noe av det vanskeligste jeg lager fordi de skal ha en tydelig form, og materialene skal også komme til sin rett. Jeg kanskje ekstra kresen på akkurat det. Derfor krever det sin kvinne å temme kvister til frodige kvisthjerter. Ville og vakre skal de være, men frodige og tydelige i hjerteformen. Jeg har skrevet i et blogginnlegg før at "Hjerter er som dameromper, herlig frodige og veldig forskjellige.

Dette kvisthjertet er lagd av bjørk, og bjørka kan være så rustikk at det ser ut som hjertet vokser rett ut av trollskogen. Noen liker hjerter med lang "hale", andre lar seg fascinere av et mer klassisk hjerte som neverhjertet på bilde under.

Ellers lager jeg hjerter i lav i alle størrelser og fasonger. Nederst til venstre ser du et hjerte av halm. Fint materiale det også, så det er bare å ta i bruk det en har tilgjengelig og prøve seg fram. Vær tålmodig og kresen så får du sikkert til et vellykket hjerte som gjør deg glad, og som gleder andre også!   


kar-rudi@online.no

12 kommentarer:

 1. I like all...thanks!

  SvarSlett
 2. Rett og slett: Inspirerende!Supert med disse kavalkadene dine, Kari.

  SvarSlett
 3. Her var det mange fine hjerte tips.....
  Moro og lage av naturmaterialer,,,,har boden full av fangst fra mange turer,,,,så jeg er snart igang jeg også....
  Anne

  SvarSlett
 4. Du ÄGER, som mina barn skulle ha uttryckt det...allt du visar är bara så himla vackert. TACK för att du bjuder på sådan inspiration!
  Varmkram Lydia

  SvarSlett
 5. Mange fantastisk flotte hjerter, form og utførelse oser kvalitet. Ponponghjertene er helt utrolige. Det litt mer viltre bjørkehjertet med hale liker jeg også veldig godt :-)

  SvarSlett
 6. Skulle ønske jeg var like flink som deg :)

  SvarSlett
 7. Så mange lekre hjerter :-) Takk for at du deler, har prøvd meg både på kranser og hjerter etter å ha kikket på din blogg, men det er som du sier, hjerter er ikke så lette å få til.... men det er vel med dette som alt annet, øvelse gjør mester... :-)

  SvarSlett
 8. Så flotte hjerter! Du er en mester i kransbinding! Skulle gjerne gått på kurs hos deg!
  Ønsker deg ei fin adventstid!
  Klem : )

  SvarSlett
 9. Takk for mange hyggelige tilbakemeldinger på denne kavalkaden også! Hyggelig å være til inspirasjon. Ha en kreativ uke!

  SvarSlett
 10. Anonym2/01/2012

  Jeg så de nydelige hjertene dine og måtte jo prøve selv. De ble kjempefine! Tusen takk for inspirasjonen. Klem<3

  SvarSlett
 11. Hei hei. Selger du disse nydelige hjertene?

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!