23.10.2009

Dronninger, dekorasjoner, kunst og sånn....

Til Kronprins Håkons bryllup for en del år siden hadde vi en levering av flere m2 brødlav, 100 bøtter røsslyng og 350 litt spesielle bjørkekubber. Dette var i forbindelse med etableringen av Finnskogen Natur, som vi het før Atelier Kari ble etablert. Faktura nr 1 var Slottet. Det er vel det en kaller en flying start! 

En kan mene hva en vil om kongehuset og slike nasjonale evnementer som et kongelig bryllup er. Men det er helt klart at det løfter enkelte bransjer opp og fram. Og det skjedde mye positiv utviklingsarbeid innen blomsterbransjen i den forbindelse. Norske naturmaterialer ble mer aktuelle på en ny måte. Vi var så heldige å få en liten bestilling til Märtas bryllup året etter også. Morsomt!


Dronning Sonja kommer av og til på besøk til Finnskogen og til Finnskogtoppen Helsesenter. Hun er kjent som en estetiker som er glad i norsk natur. Der stopper også likheten mellom Dronningen og meg. For noen år siden var vi begge til stede under åpningen av Venezia Biennalen. Hun som hovedtaler og jeg som publikum. Det var + 41 grader C i skyggen. Jeg trasket rundt i vid, lett kjole, gjennomvåt av svette, lett svimmel av uvandt varme og viftet, og viftet med nyinnkjøpt blondevifte. Dronningen var i nydelig lyseblå drakt, og så ikke ut som hun la merke til varmen, var ikke engang blank på nesen.

Selvdisiplinen varte mer enn 10 minutter også, for et par timer etter åpningen av den Skandinaviske paviljongen, møtte jeg Dronning Sonja og hennes følge på omvisningsrunde. Hun så da like uanfektet, opplagt og interessert ut. Jeg derimot var nesten utmattet, helt gåen og så slik ut også. Kari hadde fått nok av samtidskunst for den dagen. Men stoltheten av Norges dronning som så til de grader, 160 prosent, bevarte stilen og fatningen, det er det jeg husker best fra den kunstfestivalen.

Så det er absolutt med gruglede jeg lager mine enkle dekorasjoner til Dronning Sonja når hun kommer på Finnskogbesøk.

Jeg prøver alltid å gjøre det enkelt, variere litt fra gang til, bruke mye naturmaterialer og vanlige blomster . Dette er dekorasjoner fra hennes besøk nå nylig. Jeg får selvfølgelig ikke noen tilbakemeldinger på om hun liker det jeg ordner i stand, men dere har kanskje synspunkter på om dette i det hele tatt er en Dronning verdi.

Vasen er fra Wik og Walsøe, 2 unge hyggelige designere fra Kråkerøy ved Fredrikstad, jeg er forhandler: Wik og Walsø . Kvisthjertet av gran med lav står på en skiferstein, har en hel kasse. Ellers er bjørkekvister, tyttebær- og blåbærlyng brukt.

4 kommentarer:

 1. Hehe, artig det du nevner om Dronningen den varme dagen. For det er noe vi gjerne glemmer: den utrolige utholdenheten de må som klarer å smile, være engasjerte og se flotte ut time etter time uansett vær og vind og dagsform. En vet jo med seg selv hvor lite som skal til noen ganger for at luften skal gå ut... Og artig at du har fått oppdrag av kongehuset! Det er virkelig noe å ta med seg videre!

  SvarSlett
 2. Åååå, så fin bloggen din har blitt! Leser den jo oftest via google reader, men nå måtte jeg inn og kommentere og da oppdaget jeg jo at du har ny design. Rett og slett lekker og fin!

  Og for noen fine blomsteroppsatser! Du er virkelig flink, jeg gleder meg til den dagen jeg har anledning til å bestille noe fra deg - eller kanskje komme på kurs? :)

  SvarSlett
 3. Det er like moro å se din krativitet som er stor. Jeg er stolt av min söster

  Hilsen Gro

  SvarSlett
 4. Så fine ting du lager!!
  Sjkønner godt det ble varmt for deg på turen, jeg er passe ubrukelig etter gradestokken har passert28 varmegrader... :o)
  Fredrikke :o)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!