06.06.2021

Grana blømer

I slutten av mai og begynnelsen av juni er tida for å se opp, langt opp. Jeg ser alltid godt etter om det er blomstring på grana hvert år. Og det er det heldigvis i år. 

Heldigvis, for da blir det masse flotte kongler å ha i dekorasjonene til vinteren og neste vår. Det er ikke alle år det er mye granblomstring, ca. hvert 4. til 6. år, og da må jeg passe på sanke for noen år framover.
De røde blomstene som sitter øverst i tretoppene, er hunblomstene, og de ser ut som små dyprøde kongler. Men de må bestøver for å bli kongler.

Og det ordner de mindre hanblomstene med. Hanblomstene sitter lengre nede på treet og sprer blomsterstøvet sitt med vinden til nabotrær. Også på verandaer, bord, puter og overalt i nærheten. Blomsterstøvet kan enkelte år være en sann plage, men så tenker jeg meg litt om og ser for meg de lekreste juledekorasjonene.

Og da blir jeg bare glad når jeg studerer disse flott granblomstene. Om ikke lenge kan jeg også høste lysegrønne granskudd og ha i maten. Juni er en herlig tid på Finnskogen!

Ha fine junidager du også!

Hilsen Kari
tlf + 47 95137750

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!