04.01.2015

Takk til sosiale medier!

Sosiale medier har forandret livet mitt. Det er sant, jeg tar ikke hardt i! Mange av dere har vel også erfart mye av det samme som meg. Her er noen personlige tanker.

Fra å leve et forholdsvis anonymt og isolert liv som dekoratør her på Finnskogen, har jeg i snart seks år blitt en aktiv del av en mye større verden hvor folk deler tanker og gode ideer på nettet villig vekk. Fine folk fra alle verdens hjørner som jeg daglig blir inspirert av. Og jeg er veldig takknemlig for alle de positive tilbakemeldingene jeg får på det jeg selv deler på sosiale medier. Ofte følger jeg med på det som er ulikt meg selv, som utvider horisonten, er lærerikt og kanskje vil holde meg ung til sinns også.

Jeg bor langt ute i villmarka, men nå er det kort vei til å se hva som rører seg i den vide verden. I tillegg får jeg daglig oppdateringer om det som rører seg rundt her jeg bor. Jeg kan dele ideer og fortelle om de aktivitetene min minibedrift deltar på eller arrangerer. Og jeg blir invitert til mye morsomt. Når jeg spør folk som deltar på mine kurs eller inviterer meg til å bidra i magasiner, på utstillinger og bestiller skreddersydde dekorasjoner, om hvordan de finner meg, så er det som oftest på bloggen min eller via andre sosiale medier. Og jeg har fått en mengde nye bekjentskaper, og noen av dem har jeg hatt gleden av å treffe i det virkelige liv. Alt dette gjør meg motivert til fortsatt å blogge og dele på nettet.

Men nettet er også en tidstyv. I enkelte perioder har det gått mye tid. Bare det å følge med på endringene og utviklingen som skjer innen hvert medium, er til å bli svett av.  Så nå bestemmer jeg meg gjerne før jeg setter meg foran PC'en hva jeg skal gjøre og hvor mye tid jeg skal bruke. På den måten har jeg lagd meg noen små regler og noen rutiner for når og hvordan jeg bruker sosiale medier, og det tror jeg de fleste av oss gjør lurt i. Det er som med bilkjøring, sjelden jeg bare ragger rundt på måfå, for å si det sånn.


Noen sier de savner meg på Instagram og andre nettsteder, men jeg har foreløpig valgt vekk noe, kommer kanskje senere. Men jeg kan følge med på Instagram via Webstagram, og på den måten se på PC det som skjer og blir inspirert allikevel, uten selv å dele. Men jeg deler mange bilder på Pinterest og finner mye morsomt og flott der. Synes forresten Pinterest er undervurdert som kreativt verktøy for enkle moodboards og deling av ideer. Det jeg deler i sosiale medier er gjerne personlig, men sjelden privat. Målet mitt er å bidra og dele det jeg er best på, ideer til naturdekorasjoner,

Min hverdag har altså endret seg etter at jeg kastet meg ut i de sosiale mediers verden. Jeg får utrolig mye, er mindre isolert, lærer mye og er mer med på en måte. Men jeg har også mistet noe, for jeg har endret vaner på godt og ondt. Før leste jeg mye skjønnlitteratur, strikket en del og kunne ta livet helt med ro av og til. Mens jeg nå leser mindre, har mindre strikkekløe og går ofte på nettet i ledige øyeblikk. Det er tankevekkende. Men en gjør lurt i å ta nettpauser for å holde på gleden, nysgjerrigheten og nytten ved bruk av nettet. Dessuten skal jeg bli flinkere til å være nettsosial når jeg faktisk er inne i denne rare verden som kalles sosiale medier.

Gjør gjerne som jeg, hiv dere mer ut på sosiale medier, men gjør som Kong Harald sa i sin nyttårstale: Bruk snille ord!

Hjerter er kanskje det som oftest deles på sosiale medier i tillegg til smilefjes. Jeg ønsker med noen av mine naturhjerter alle venner og lesere på blogger, twitter, facebook og pinterest et flott og delerikt 2015! Selv har jeg et nyttårsforsett om å bli flinkere til å gi andre positiv respons på sosiale medier, bli bedre til å klappe andre på skuldra, for å si det slik.


GODT NETTÅR!


kar-rudi@online.no


33 kommentarer:

 1. Fine tanker som start på nytt år, Kari. Jeg er av de som stadig koser meg med naturmaterialer med schwung som jeg finner på bloggen din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord og jeg håper å kunne glede deg i 2015 også!

   Slett
 2. Takk for all inspirasjon som du gir oss ved å dele bilder og som nå... gode ord!
  Ønsker deg et Godt Nytt og kreativt år! Klem fra Aud

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Aud! Jeg glemmer ikke det flotte drivhuset ditt som jeg var så heldig å få besøke. Må planlegge mitt eget også! Godt Nytt År!

   Slett
 3. Veldig hyggelige og fine tanker Kari! Dele om seg med ideer og positivitet er viktig, det er så mye annet "ikke bra" der ute. :-)

  Ha en strålende søndag i Finnskogen!

  Hilsen Kenneth

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Du er flink til å dele selv Kenneth! Ha er Godt Nytt År!

   Slett
 4. Så fint skrevet! Og du har heilt rett; pc'en er ein liten tidstjuv om ein ikkje passar seg litt... Eg er så vidt på Instagram, men sakna bloggen og blogglesinga, som eg tykkjer er meir personleg... Pinterest er genial idèbank, og kan nok fort bli ein den av tjuven :p
  Du har ein inspirerandes blogg og eg likar å koma innom. Det er så fint å sjå kva du tryllar fram av naturens goder ♥
  Godt nytt skaparår!
  Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen Takk Siri! Ha en kreative dager!

   Slett
 5. Så sant, så sant! Du fikk virkelig satt ord på det jeg også har tengt....
  Men du verden så trivelig det er, å så mye inspirasjon vi får!
  ....tidstyv ja, ....det er sant...

  Tusen takk for nyttårshilsen hos meg, og så vil jeg ønske deg et fredfylt og godt nytt år tilbake, og så ser jeg fram til masse fint fra deg!

  Klem Inger G.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen Takk for gode ord og Godt Nytt År!

   Slett
 6. Et riktig godt år til deg også Kari. Nydlige hjerter, de grønne ga meg vårfornemmelser.
  Klem Laila

  SvarSlett
 7. Jeg hadde ikke funnet deg hvis du ikke hadde hatt blogg. Da hadde jeg heller ikke hatt de flotte doble dørkransene med lilla bånd.

  Jeg har laget meg en kokebok på nettet. Det tar tid, men så har jeg alltid tilgang til en oppskrift enten jeg står i butikken eller noen venner spør etter noe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du har de doble tvillingkransene enda! Jeg skal ta en titt på kokeboka di. Godt Nytt År Åshild!

   Slett
 8. Kjempe fine hjerter du har laget! Jeg likte særlig godt nr. 2:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hjerteskryt! Forstår godt hvorfor du faller for et hjerte med så mye forskjellig naturmaterialer. Jeg kaller de jeg lager på den måten for "Med hjerte for Hedmark" og det passer jo godt til deg som også bor i vårt flotte fylke. Klem fra Kari

   Slett
 9. Godt nytt år til deg! Med stor inspirasjon fra deg ble det laget flere kranser av naturmaterialer her til jul. Dette skal jeg absolutt gjøre mer av. Takk for alt du deler. :D

  SvarSlett
 10. Så fint Merethe! Godt Nytt år til deg også! Kanskje du har lyst til å gå på kransekurs hos meg for å lære mer? Klem Kari!

  SvarSlett
 11. Er så imponert over alle de flotte dekorasjonene du lager. Tusen takk for at du deler med oss. Ønsker deg et nytt kreativt år.
  Hilsen Hilda

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Hilda! Elsker skryt av og til... Ha er godt Nytt år du også!

   Slett
 12. Takk for en fin hilsen til det nye året Kari! Jeg likte det du skrev om at: 1) "nå bestemmer jeg meg gjerne før jeg setter meg foran PC'en hva jeg skal gjøre og hvor mye tid jeg skal bruke" og 2) "en gjør lurt i å ta nettpauser for å holde på gleden, nysgjerrigheten og nytten ved bruk av nettet." Godt nytt naturår og nettår til deg også ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Kari Anna! Og takk for sist! Synd at vi ikke fikk snakket så mye sammen når vi traff hverandre hos Gro. Godt Nytt år til deg også!

   Slett
 13. Her var mange kloke, gode ord, og gjenkjennande ting. Eg er ofte inne og kikkar på bloggen din, og finn mykje inspirasjon der, takk for alt du deler. Eg jobar sjølv mykje med naturmaterialer, har også tatt kurvmakerutdanning, noko som absolutt anbefales - fasenerande alt det ein kan bruke pil til. Og spennande å kombinere forskjellige materialer og teknikkar. Dette året er me nokre "fletteveninner" som skal prøve å flette ei korg kva veke - spennande og utfordrande. Lykke til med alt det flott du lagar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende det er med kurvfletting! Takk for tips! Og ha et kreativt nytt år!

   Slett
 14. Godt nytt år!!! Takker så mye for at du deler alt det Flotte du lager!
  Merete

  SvarSlett
 15. Tusen takk Merete! Er slett ikke borte vekk du heller : Godt kreativt Nytt år!

  SvarSlett
 16. Takk for kloke ord og tanker på starten av året :-)
  Håper vi ses i 2015 også. Og jeg ønsker deg et flott og godt 2015!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tove! Ikke umulig at vi sees på Hagemessen eller på Nordre Land Hagelags festival. Godt Nytt År til deg også Tove!

   Slett
 17. Spennende å lese dine tanker om sosiale medier. Jeg er en av de som har hatt stor glede av bloggen din, og kommer til å fortsette å følge med i det du lager. Det er inspirerende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fine ord og Godt Nyttår til deg!

   Slett
 18. Godt år på alle måtar!
  Du har rett, ein bør tenke og ikkje berre la seg rive med.

  Nydelege dekorasjonar!!

  SvarSlett
 19. Tusen takk og Godt Nytt år til deg også! Klem fra Kari!

  SvarSlett
 20. Så fine hjerter du har laget.
  Her er det mye inspirasjon og idéer å finne.
  Jeg følger deg videre.
  Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelige kommentarer og at du vil være med meg videre! Ha et kreativt 2015!

   Slett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!