24.06.2014

Fra fjellferie i Rondane til hagefestival på Dokka.

Nedtellingen til Hagefestivalen på Dokka til helga er i gang. Jeg hive meg rundt og forbereder både salgsbod og drop-in-kurs den 28. juni. På min salgsstand blir det i år også muligheter til å kurses i å selv lage lavhjerter i brødlav. Meld deg gjerne på forhånd hvis du vil sikre deg muligheten. Ellers er det drop-inn kurs etter kapasitet fra kl 10 - kl 16.
 
Nordre Land Hagelag er en gjeng superentusiaster som det er så hyggelig å komme på besøk til. Og de kan diske opp med et veldig flott festivalprogram.  Velkommen! Hele festivalprogrammet ser du HER .
 

Som oppvarming til et travelt sommerprogram, har jeg vært på hytteferie og hatt flotte dager i fjellet. På taket på hytta vår er det for det meste skifer, men et utspring ved inngangen har grastorv på taket. En venninne av meg i Folldal kom for noen år siden med en innflyttingsgave til hytta. Det var en avlegger av en rosenrot.
 
Rosenroten har en tradisjon på torvtakene i Nord-Østerdal. Det sies at den beskytter husene mot ildebrann og lynnedslag. I alle fall er den dekorativ når den blomstrer. Avkok av rosenrot ble også brukt til hårskyll for å få flott tykt og blankt hår, og den har vært brukt som legeplante. Nettsiden til Urtekilden er et utrolig flott nettsted om planter og medisin og skriver fyldig om rosenrot som medisinplante på sin nettside HER.
 
Uansett er det en flott og dekorativ vekst å ha på torvtaket og ekstra fin når den blomstrer.
 
Ha fine sommerdager!
 
 

kar-rudi@online.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!