23.01.2011

Bibliofile vintergleder

Av og til er det flott å bruke kalde dager på skattejakt i antikvariater. Vintergleden vokser seg ekstra stor når jeg kommer over slike håndkolorerte trykk fra en av Sveriges eldste floraer. Jeg fant tre av skogens planter jeg ofte bruker i dekorasjoner mine, einer, kvitkrull og myk kråkefot. Disse er nå rammet inn og henger på veggen.

Se hvor nøyaktig og sirlig dette trykket av einer er kollorert. Det er ufattelig mye arbeid bak disse trykkene fra en av Nordens første "faktabøker". At disse kunstverkene ikke er høyere skattet enn at de ligger i nedstøvede antikvariatskuffer og kan kjøpes for en hundrelapp, det er vansklig å forstå. Lignende trykk av fugler, blomster og sommerfugler lå i bunker. Koster ikke mye å ha flott kunst på veggene.

Kanskje du også kan finne noen bibliofile vintergleder i et ANTIKVARIAT?

6 kommentarer:

 1. Hei! Så fine bilder. Dette er flott kunst og lekkert håndverk. Godt at det er noen som deg som ser verdien i dem og gir de et nytt liv i glass og ramme :)

  SvarSlett
 2. Nydeleg!! Eg trur nok eg må vera på utkikk etter slike trykk heretter ;o)

  SvarSlett
 3. Hei Kari! Her inne har jeg ikke vært før, men kommer helt sikkert tilbake. Så mye flott og spennende. Og det beste av alt er at du benytter naturmaterialer.

  SvarSlett
 4. Så fine! Passer fint på veggen din :-)

  SvarSlett
 5. Du har rett! Veldig flotte og arbeidskrevende bilder.

  SvarSlett
 6. Det er rart så lite sånne bøker blir verdsatt nå! Når jeg kommer til en by, er jeg ofte inne på et antikvariat også...

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!