28.07.2010

Elever fra Tanzania på dagskurs

I dag hadde jeg to hyggelige elever på atelierkurs, Jennifer og Lucas fra landsbyen Usangi i Kilimanjaro-regionen. Utvekslingsopplegget Nord-Sør er støttet av Norad, og de hadde vært i Norge siden mars.


Lucas og Jennifer lager minikuler av brødlav.

Jennifer likte godt tanken på å plukke det en fant i naturen og lage noe vakkert ut av det.

Deres vertinne Merete, ble overrasket og glad når hun fikk se elevenes bukettholdere.De hadde selv plukket en bukett som hun fikk. Lucas og Jennifer reiser hjem igjen i neste uke. Når de kommer hjem skal de fortelle innbyggerne i landsbyen sin om hva de har lært og opplevd i Norge. Kanskje de forteller og viser hva de har lært her på Atelier Kari også? De var en uke i Nord Norge og hadde vært flere steder rundt på Østlandet, mens deres base var her på Finnskogen. Til høsten begynner de på sin universitetsutdanning.

For meg ble det  morsomt å servere te og julekake, dra fram atlas og spørre og grave om deres hverdag ved Kilimanjaros fot. Ingen av dem hadde vært til topps, men de så toppen fra landsbyen sin. Familiene deres levde av husdyrhold og jordbruk. De var positive til turistene som besøker området for å vandre opp til Kilimanjaros topp. Det ga landsbybeboerne en kjærkommen inntekt. Snøen på den vakre fjelltoppen var i ferd med å smelte gradvis bort pg global oppvarming, og det var mer trist. Miljøutfordringene er virkelig globale, og det er nyttig å bli minnet på det av og til.
Jennifer og Lucas fra Tanzania skal ha stor takk for et hyggelig og lærerikt besøk i dag!

2 kommentarer:

 1. Så hyggelig å ha den typen kurs!
  Ha en fin sommer,
  Fredrikke :O)

  SvarSlett
 2. Atelier Kari7/29/2010

  Koselig med atelierkurs. Fin sommer til deg også Fredrikke!

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!