01.06.2012

Blomster fra bekken.

Hvem skulle trodd at disse deilige blomstene er giftige? Mye i naturen varsler om fare ved hjelp sterke farger. Bekkeblom (Caltha palustris) vokser i bekker, grøfter og våtområder over hele landet og varsler ikke bare om fare, men at nå er sommeren her for alvor. Og den er herlig glad og dekorativ, det skal den ha.

Skal du bruke bekkeblomsten til dekorasjoner, så bør du ta med deg en liten bøtte med vann til skogs. Da kan du snitte den og sette den rett i kaldt vann, for det liker den. Når du kommer hjem, kan du rense stilkene, snitte den på nytt og dandere den i vasen, bollen eller mugga du vil bruke. Gi den et daglig påfyll av kaldt vann så kan bekkeblomstene holde i flere dager. Men husk å vaske hendene dine. For dette er ikke en matplante, giftig som den er.

God tur i skogen og gled deg over bekkeblomstene!kar-rudi@online.no

6 kommentarer:

 1. Naturen kan by på så mangt!

  Vakre bilder søstra di malar :-)

  God helg Kari!

  SvarSlett
 2. Dekorative blomster:) Lekkert konfirmasjonsbord som ble dekket i innlegg nedi bloggen:) Passet jo fint med de blomsterbildene på veggene i ditt Atelier...fine:)

  SvarSlett
 3. Ja det var ett bra tips att ta med en mugg/kanna eller liknande för att plocka blommor i, då hinner ju inte blommorna att torka innan de kommer på vattnet.
  Vissa blommor är ju så känslig för lite uttorkning.
  Natti natti.
  Kram Gerda

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har gjerne med meg små vannbøtter oppi tomme større holker og baljer når jeg kjører av sted for å plukke store mengder markblomster til et større prosjekt. Da søler jeg ikke vann i bilen. Lykke til med markblomstene!

   Slett
 4. For utrolig fine blomstene. Jeg liker dem veldig godt!
  Ha en fin fin dag! :)

  SvarSlett
 5. Det har jeg ikke tenkt på, at de er giftige... Men ja, de er veldig dekorative og vil ha oppmerksomhet med sin lysende gule farge! ;)
  Flott tips om å ha med vann. :)

  SvarSlett

Takk for at du legger igjen en hilsen! Beklager at jeg må ha robotbekreftelse for å unngå masse spam!